Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Τηλεπαθητική αγωγή, του Maurice Labrador.

Όταν ο Σαμσών Ρακάς έκοβε και κολλούσε τα ποιήματα του πάνω σε βιβλία, για να ετοιμάσει τις πρώτες Ψυττάλειες, είχε γράψει σε ένα άρθρο, τα πρώτα του συμπεράσματα για το project. Θα ήταν μια στιγμή, που ενώ του τελείωσε η κόλλα (κάπου στις δύο η ώρα το βράδυ)  θα είδε γύρω του την ποίηση να παίρνει μορφή και να του κλείνει πονηρά το μάτι. Κι αν το τελευταίο του συμπέρασμα δεν έπιασε τόπο, αφού καμία κίτρινη μπουλντόζα δεν πέρασε την πύλη των public, η προτροπή του ''να το κάνετε κι εσείς'', ακόμα και ετεροχρονισμένα, βρήκε αντίκρισμα.


   Από τις αρχές του χρόνου ο Μaurice Labrador με το project ''Τηλεπαθητική αγωγή'' προσπαθεί να επικοινωνήσει με όσους ενδιαφέρονται για το κολάζ, την ποίηση και τον τρόπο που αυτά τα δύο συνυπάρχουν, εκδίδονται και διανέμονται. Το εγχείρημα είναι προσεγμένο και σχεδόν επαγγελματικό.  Φτιαγμένο για να μοιράζεται χέρι με χέρι, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ένας δίωρος καφές, ένα τσιγάρο στο παγκάκι ή όσο διαρκεί η επαφή που έχουν δύο αθλητές την ώρα που αλλάζουν τη σκυτάλη.

   Η τηλεπαθητική αγωγή (τι όμορφα που ακούγεται) του Maurice, είναι ακόμα μια απόδειξη πως το αθέατο στο ευρύ κοινό, αυτό που το ψάχνεις ή έρχεται και σε βρίσκει από μόνο του, λες και το περίμενες χρόνια, μπορεί να μην έχει το όνομα, αλλά σίγουρα έχει την χάρη.


Για όσους πιστεύουν πως έχουν ''χρόνο για ξόδεμα'', Ο Μaurice Labrador διατίθεται μέχρι τέλος του Μάρτη να ''ξοδέψει τον χρόνο του'' και να φτιάξει τις δικές σας τηλεπαθητικές αγωγές, με αντίτιμο το ξόδεμα του δικού σας χρόνου ώστε να τον συναντήσετε και να σας την εγχειρίσει.

http://xronos-gia-ksodema.blogspot.gr/